четвртак, 9. фебруар 2017.

Problemi u radu sajta


Kome smeta jak sajt ENIGMATIKA i druge zavrzlame?

Počelo je negde pred Novu godinu, povremenim napadima na stranice sajta, da bi tokom januara problemi bili sve češći. Sajt radi relativno normalno, ali po nekoliko dana nisam u mogućnosti da ga ažuriram, tako da je ubrzano moje razmišljanje o pokretanju nove stranice, samo za enigmatska i logička takmičenja (klikni na sliku).


Novi momenat je ometanje rada foruma ENIGMATIKA i druge zavrzlame, koji je potpuno nezavisna adresa u odnosu na sam sajt, i na sasvim drugom serveru. Problem je utoliko veći što se ne ometa samo administriranje, već se forum ne otvara skoro 24 sata (povremeno je kraće vreme dostupan)!?

Sve ozbiljnija takmičenja na sajtu, sa većim brojem stranih učesnika, dobra atmosfera i pristojna komunikacija na forumu, očito nekome nije po volji. Bilo bi zanimljivo da potencijalni "otimači" uspeju u svojoj nameri (pu, pu, pu!), pa bismo makar saznali ko stoji iza napada. Sa druge strane, bojim se da ne bi znali šta s tim, ipak se tu radi o logici i ozbiljnoj enigmatici! Nameće se zaključak da i nije cilj "preotimanje", već samo da komšiji crkne krava. Zasad nije, i nadam se da neće.

Нема коментара: